Baneinformasjon


Den britiske Grand Prixen holdes på banen nær landsbyen Silverstone i Northamptonshire, omtrent 130 kilometer nordvest for London. Banen ble opprinnelig bygd på en bombebase fra den andre verdenskrigen og var for første gang vert for et Formel En-løp i 1948. Banens layout har blitt endret flere ganger spesielt i de siste 12 årene for å forbedre sjåførenes sikkerhet og skape muligheter for forbikjøring.


Den 5,1 kilometer lange banen har 17 svinger (10 høyre og 7 venstre) og er en velbalansert blanding av sakte og raske kombinert med noen raske strekninger.


Selv om den britiske Grand Prixen har blitt holdt i Silverstone for flere tiår så har den ikke sikret plassen på løpkalenderen etter 2009 da den aktuelle 5-årskontrakten for å være vert for grand prix ikke lengre er gyldig. Formel En-mogulen, Bernie Ecclestone, har bedt organisatorene for grand prix om å heve standardene til banen for å nå det forventede nivået for moderne løpbaner. Som et resultat av en vesentlig investering i 2007 ble 25 £ brukt på nye tribuner, depotanlegg og et utviklingssenter.


Med den økende fremgangen til F1-nybegynneren, Lewis Hamilton, så forventes det at den britiske Grand Prixen blir utsolgt lenge før Grand Prix-helga. Forsikr deg om å booke dine Formel 1-billetter i god tid i forkant for å befinne deg i handlingshjertet.

FBEEPIT_f1silverstone

Meld deg på vårtnyhetsbrev!
påmelding
avmelding
Betaling av
Neo Interactive
mobile version | full version