Informatieover het circuit

DeGran Premio d'Italia wordt verreden op het circuit van Mugello,ongeveer 35 km ten noordoosten van Florence in Italië. Mugello wasoorspronkelijk een stratencircuit, waar in 1914 voor het eerst raceswerden gehouden. Het huidige 5,2 km lange circuit ligt in eengroengebied. Vanaf de hoger gelegen gebieden langs de baan kunnen detoeschouwers de hele race uitstekend volgen. Het circuit wordt hethele jaar door gebruikt. Het is de reguliere testbaan van het F1-teamvan Ferrari en van belangrijke fabrieksteams uit de MotoGP- enSuperbike-wereld.

Hetcircuit begint met een recht stuk van 600 meter en telt in totaal 15bochten, waarvan 8 rechtsom. De combinatie van snelle bochten die inelkaar overlopen maakt het de coureurs moeilijk om in te halen. Ophet rechte stuk worden maximumsnelheden van meer dan 330 km/ugehaald.

Hetcircuit van Mugello wordt nog steeds verder verbeterd om maximaleveiligheid te garanderen voor zowel de coureurs als de toeschouwers.In de moeilijkste bochten zijn brede uitwijkstroken aangelegd en hetcircuit is over de volledige lengte van 5.245 meter voorzien van eenserviceweg.

Besteluw MotoGP-tickets voor de Italiaanse Grand Prix in Mugello bij ons.Volg de link om het ticketoverzichtweer te geven of klik hierboven op de knop 'tickets'.

Aanmelden voor onzenieuwsbrief.
aanmelden
afmelden
Betaling via
Neo Interactive
mobile versie | klassieke versie