MyGPTicket.com

Veel gestelde vragen (FAQ)

Tickets

Welke soorten tickets kan ik kopen?

Er zijn twee soorten tickets: (1) algemene toegangsbewijzen en (2) tribunekaarten. Algemene toegangsbewijzen ('General Admission') zijn meestal het goedkoopste en geven toegang tot het open gebied rond het circuit. In het open gebied zijn meestal geen zitplaatsen, u hebt geen gereserveerde plaats en het uitzicht is vaak minder goed dan vanaf een tribune. Het open gebied ligt echter vaak pal aan het circuit, zodat volop spanning en opwinding gegarandeerd is.

Tribunekaarten gelden (meestal) voor genummerde zitplaatsen, zodat u verzekerd bent van een zitplaats. Deze tickets geven vaak een beter uitzicht op het circuit dan algemene toegangsbewijzen. Veel tribunes zijn overdekt - een belangrijk voordeel bij heet of regenachtig weer.

Wat betekenen de pictogrammen in het ticketoverzicht?

Videoscherm: om te zorgen dat u het raceverloop ook kunt volgen in delen van het circuit die buiten uw directe gezichtsveld vallen, zijn er meerdere videoschermen rond het circuit geplaatst. Op onze virtuele plattegronden kunt u precies zien waar de videoschermen zijn opgesteld.

Overdekte/onoverdekte tribune: sommige tribunes zijn overdekt en andere niet. Controleer of uw tribune overdekt is voordat u tickets bestelt.

Genummerde zitplaatsen: dit zijn gereserveerde plaatsen. Het nummer van de zitplaats is afgedrukt op uw ticket.

Hoe weet ik of er nog tickets beschikbaar zijn?

Als u in het ticketoverzicht 'UITVERKOCHT' ziet staan, zijn er geen tickets meer te krijgen in de desbetreffende categorie. Voor sommige races worden echter speciale eendaagse tickets verkocht, die pas in een latere fase beschikbaar komen. Deze tickets worden aangeduid met 'Nvt': (nog) niet van toepassing.

Ik wil alleen op zondag naar de races. Moet ik toch een weekendticket kopen?

Nee. Meestal biedt de wedstrijdorganisatie zowel doordeweekse tickets (vrijdag, zaterdag) als tickets voor de wedstrijddag (zondag) aan. In het ticketoverzicht is duidelijk aangegeven of een ticket geldig is op bepaalde dagen of gedurende het hele weekend.

Ik wil tickets voor mijn kinderen kopen. Zijn er speciale kinderkaarten beschikbaar?

Bij de meeste races zijn kinderkaarten verkrijgbaar met een speciaal kortingstarief. Zie het ticketoverzicht voor meer informatie. Als u twijfelt of er kinderkaarten beschikbaar zijn, kunt u contact met ons opnemen. We zullen uw vragen graag beantwoorden.

Ik wil met de auto naar het circuit komen. Moet ik een speciale parkeerkaart kopen?

Bij sommige races moet u van tevoren een parkeerkaart kopen (dat kan bijvoorbeeld via onze webshop), maar bij andere wedstrijden koopt u de parkeerkaart ter plekke. Kijk in het ticketoverzicht of er een speciale parkeerkaart wordt aangeboden.

Bestelwijze

Hoe kan ik tickets bestellen?

Tickets bestellen is heel eenvoudig: u volgt gewoon de stappen in het menu Helpdesk - Bestelwijze.

Wat zijn de extra kosten, naast de prijs van de tickets?

Wanneer u bij ons tickets bestelt, brengen we u het volgende in rekening:

- De prijs van de bestelde tickets.
- 5-15% min € 10 / $ 15 boekingskosten, berekend over de waarde van de tickets. Dit is een vergoeding voor de kosten die wij maken voor de afhandeling van uw bestelling.
- Verzendkosten. Dit zijn de kosten die wij verschuldigd zijn aan de koeriersdienst DHL.

U zult merken dat onze prijzen heel concurrerend zijn.

Hoe kan ik de bestelde tickets betalen?

Zie het menu Helpdesk - Betaling en levering voor informatie over de mogelijke betaalwijzen.

Wordt het bedrag meteen van mijn creditcard afgeschreven?

Het bedrag van uw bestelling wordt eerst gereserveerd op uw creditcard. Het geld wordt vervolgens binnen 48 uur van de creditcard afgeschreven.

Is het wel veilig om via jullie website te betalen?

Ja, absoluut. Wanneer u tijdens de bestelprocedure de betaalgegevens moet invoeren, wordt u automatisch doorgestuurd naar de officiële betaalpagina van K&H Payment Services Ltd. Via die webpagina geeft u de gegevens van uw creditcard door. De betaling vindt dus plaats via de website van K&H Payment Services Ltd.

Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

We hanteren een 2-uurs annuleringsbeleid. U kunt uw bestelling dus uiterlijk 2 uur na het plaatsen van de order nog annuleren. Omdat we extra kosten moeten maken vanwege de annulering, brengen we wel een vergoeding in rekening voor het annuleren van een bestelling. Deze vergoeding houdt verband met de kosten om het geld terug te storten op uw bankrekening en de extra administratiekosten.

Als er meer dan 2 uur zijn verstreken, als uw bestelling al bevestigd is of als we de tickets al aan de koeriersdienst hebben overhandigd, is het helaas niet meer mogelijk de bestelling te annuleren.

Levering van de tickets / bezorging

Hoe en wanneer krijg ik de tickets in handen?

Om de kans op vervalsingen tot een minimum te beperken beginnen de wedstrijdorganisatoren meestal pas enkele weken vóór de races met het drukken van de tickets. Daarom ontvangt u de tickets die u bij ons hebt gekocht circa 1 of 2 weken voor het raceweekend.

E-tickets worden per e-mail in PDF-formaat verzonden en er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

Drukken tickets worden per DHL post verzonden en er zijn wel verzendkosten van toepassing.

De bezorging vindt plaats binnen 48 uur nadat we het pakket bij het koeriersbedrijf hebben aangeleverd. Hiervan ontvangt u van tevoren bericht per e-mail. De tickets worden onder werktijden (tussen 09:00 en 18:00 uur) bezorgd op het adres dat u als bezorgadres hebt opgegeven.

Als u niet zeker weet of u thuis bent wanneer de tickets worden bezorgd, adviseren we u om het adres van uw werk op te geven. We hanteren strikte richtlijnen die inhouden dat de tickets alleen worden afgegeven aan de persoon die de tickets heeft besteld en betaald. Zorg er dus voor dat u aanwezig bent op de dag van de bezorging.

Kan ik de status van de zending volgen?

Ja. Op de website van DHL kunt u de actuele status van het pakje volgen. Wanneer het pakje door ons wordt afgegeven aan het koeriersbedrijf, ontvangt u van het koeriersbedrijf een e-mail met informatie over de verwachte leverdatum en een speciaal trackingnummer. Aan de hand van dit trackingnummer kunt u via de website van het koeriersbedrijf de bezorging van het pakje volgen.

Zorg dat u tijdens het bestellen van uw tickets een geldig en goed werkend e-mailadres opgeeft, zodat u tijdig over de bezorging geïnformeerd kunt worden.

Wat zijn de verzendkosten?

E-tickets worden per e-mail in PDF-formaat verzonden en er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

E-ticket: € 0.00

Drukken tickets worden per DHL post verzonden en er zijn wel verzendkosten van toepassing.

We maken gebruik van de diensten van DHL om de tickets bij u af te leveren. We brengen bij u de kosten in rekening die wij aan het koeriersbedrijf verschuldigd zijn:

- Nederland / België / Europa (EU): € 19.50 / $ 21
- Rest van de wereld: € 30.00 / $ 35

Kan ik het bezorgadres achteraf nog wijzigen?

U kunt het bezorgadres nog wijzigen tot ongeveer 4 weken vóór het wedstrijdweekend. Het is uw verantwoordelijkheid om ons tijdig van tevoren te informeren als er een verandering is in het bezorgadres. De wijziging van het bezorgadres is pas geldig nadat we deze per e-mail hebben bevestigd in antwoord op uw adreswijziging.