MyGPTicket.com

Betaling en levering

Betaalwijzen

Creditcard / betaalkaart

U kunt voor uw tickets betalen met een creditcard of betaalkaart. Momenteel accepteren we alleen Visa en MasterCard.

Het gebruik van uw creditcard of betaalkaart op onze website is volkomen veilig: wanneer u tijdens de bestelprocedure de betaalgegevens moet invoeren, wordt u automatisch doorgestuurd naar de officiële betaalpagina op de servers van K&H Payment Services Ltd. Via die webpagina geeft u de gegevens van uw creditcard door. De betaling vindt dus plaats via de website van K&H Payment Services Ltd.

Na voltooiing van de bestelprocedure wordt het bedrag van uw bestelling eerst gereserveerd op uw creditcard. Het geld wordt vervolgens binnen 48 uur van uw creditcard afgeschreven. In het menu Helpdesk - Bestelwijze vindt u informatie over ons annuleringsbeleid. Uw bestelling wordt pas bevestigd en in behandeling genomen nadat uw betaling op onze bankrekening is aangekomen.

Bankoverschrijving

U kunt desgewenst per bankoverschrijving betalen. Tijdens het opgeven van uw bestelling stelt u in dat geval de betaalwijze in op 'bankoverschrijving'. Nadat u de bestelling hebt geplaatst, ontvangt u een e-mail met een bevestiging van uw bestelling en gedetailleerde instructies voor de betaling.

Uw bestelling wordt pas bevestigd en in behandeling genomen nadat uw betaling op onze bankrekening is aangekomen. Zorg ervoor dat het volledige aankoopbedrag wordt overgeschreven, zonder inhouding van bankkosten. Informeer bij uw bank naar de juiste manier om de betaling uit te voeren in overeenstemming met onze voorwaarden en bepalingen.

De gegevens van onze bankrekeningen zijn als volgt:

Begunstigde: GP Ticket BV.
Bankrekening (IBAN): DE59 3052 4400 0000 8852 67
SWIFT-code (BIC): KREDDEDDXXX
Naam van de bank: KBC Bank NV
Adres van de bank: 40215 Düsseldorf, Königsallee 106, Duitsland

Vergeet niet om het IBAN-nummer van onze bankrekening aan uw bank door te geven, omdat uw bank anders een extra vergoeding voor het afhandelen van de transactie in rekening kan brengen.

Levering van de tickets / bezorging

Nadat uw bestelling is verwerkt, sturen we de gekochte tickets naar u toe. Om de kans op vervalsingen tot een minimum te beperken, beginnen de wedstrijdorganisatoren meestal pas enkele weken vóór de races met het drukken van de tickets. Daarom ontvangt u de tickets die u bij ons hebt gekocht circa 1 of 2 weken voor het raceweekend.

E-tickets

E-tickets worden per e-mail in PDF-formaat verzonden en er worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

E-ticket: € 0.00

Drukken tickets

Drukken tickets worden per DHL post verzonden en er zijn wel verzendkosten van toepassing.

We maken gebruik van de diensten van het internationale koeriersbedrijf DHL. De bezorging vindt plaats binnen 48 uur nadat we het pakket bij het koeriersbedrijf hebben aangeleverd. Hiervan ontvangt u van tevoren bericht per e-mail. De tickets worden onder werktijden (tussen 09:00 en 18:00 uur) bezorgd op het adres dat u als bezorgadres hebt opgegeven.

De verzendkosten

- Nederlands / Europa (EU): € 19.50 / $ 21
- Rest van de wereld: € 30.00 / $ 35

Bezorgadres

Als u niet zeker weet of u thuis bent wanneer de tickets worden bezorgd, adviseren we u om het adres van uw werk op te geven. We hanteren strikte richtlijnen die inhouden dat de tickets alleen worden afgegeven aan de persoon die de tickets heeft besteld en betaald. Zorg er dus voor dat u aanwezig bent op de dag van de bezorging. Zorg dat u tijdens het bestellen van uw tickets een geldig en goed werkend e-mailadres opgeeft, zodat u tijdig over de bezorging geïnformeerd kunt worden.

Informatie over de bezorging

Op de website van DHL kunt u de actuele status van het pakje volgen. Wanneer het pakje door ons wordt afgegeven aan het koeriersbedrijf, ontvangt u van het koeriersbedrijf een e-mail met informatie over de verwachte leverdatum en een speciaal trackingnummer. Aan de hand van dit trackingnummer kunt u via de website van het koeriersbedrijf de bezorging van het pakje volgen.