Rataesittely


Unkarin Grand Prix kisa ajetaan Mogyoródssa Unkarin pääkaupungin Budapestin ulkopuolella. Ensimmäinen Formula 1 Grand Prix-kisa pidettiin tällä radalla vuonna 1986, tuskin edes vuotta aikaisemmin aloitetun ennätysnopean rakentamisen jälkeen. Unkarin Grand Prix kisa oli ensimmäinen Formula yksi kisa joka pidettiin rautaesiripun takana ja joka oli alunperin suunniteltu pidettäväksi Neuvostoliitossa. Rata on luonnon laaksossa, jonka takia kilparata väittää että 80 % radasta on näkyvissä mistä tahansa radan kohdasta.


4.4 km pitkällä kilpa-radalla on 16 mutkaa ja rataa on hieman muutettu viimeisten 20 vuoden aikana ohitusmahdollisuuksien parantamiseksi. Kilparata oli alunperin suunniteltu Budapestin kaduilla olevaksi mikä on ilmeisesti syy sen kiemurtelevaan pohjapiirrokseen muistuttaen Monacon rataa. Lausuntojen ja haastattelujen mukaan kuljettajilla on eri mielipiteet radasta. Kun monet kuljettajat kuten Ayrton Senna, Nigel Mansell, Michael Schumacher ja Fernando Alonso väittivät rakastavansa rataa, monet muut kuljettajat pitävät rataa, ja Unkarin Grand Prix-kisaa liian hitaana, kuumana ja vaativana.


Siitä huolimatta Unkarin Grand Prix on usein yksi kauden jännittävimmistä ja tapahtumarikkaista kisoista sillä myös pienemmät tallit voivat päästä lähemmäs palkintokoroketta kun kisa on ajettu loppuun.


Grand Prix ajetaan joka vuosi elokuun ensimmäisenä viikonloppuna juuri ennen Keski-Euroopan suurinta musiikkifestivaalia, Sziget Festivaalia, joka pidetään Budapestin keskustassa. Yhdistämällä nämä kaksi tapahtumaa tekevät ne Unkarin Grand Prix-kisasta täydellisen kesäkohteen. Varmista että tilaat F1 liput jo nyt.Tilaa meidänuutiskirje!
Tilaa
Peru
Maksu suoritettu
Neo Interactive
mobiiliversioon | verkkoversioon