Informatieover het circuit

DeCardion AB Grand Prix van Tsjechië wordt gehouden op hetMasaryk-circuit (ook wel Autodromo Brno genoemd) in Kohoutovice, 15km ten noordwesten van Brno in Tsjechië. Zowel voor als na de oorlogwas het circuit in gebruik voor races zoals de Grand Prix Masaryk.Vóór de invoering van de Formule 1 had het circuit een lengte van30 km. In de periode tot aan de oorlog werd hier de Tsjechische GrandPrix verreden, voor het eerst in 1930. Tegenwoordig wordt het circuitvooral gebruikt voor motorraces. Het historische parcours leidde doorde straten van west-Brno en nabijgelegen dorpen zoals Bosonohy en Zebetin.

Hethuidige 5,3 kilometer lange circuit heeft 14 bochten, waarvan 8rechtsom. Verschillende bochten bieden goede inhaalmogelijkheden. Hetcircuit van Brno stimuleert de coureurs om dicht opeen te rijden enbiedt voordelen aan rijders die een hoge gemiddelde snelheid weten tehandhaven terwijl ze toch secuur genoeg rijden om hun banden tot heteinde van de race in goede conditie te houden. Dankzij de ligging ineen door naaldbossen omzoomde vallei bieden zowel de tribune als hetopen gebied een prachtig uitzicht over het parcours.

Besteluw MotoGP-tickets voor de Grand Prix van Brno bij ons. Volg de linkom het ticketoverzichtweer te geven of klik hierboven op de knop 'tickets'.

Aanmelden voor onzenieuwsbrief.
aanmelden
afmelden
Betaling via
Neo Interactive
mobile versie | klassieke versie