Informatieover het circuit

DeBritse Grand Prix wordt verreden op het circuit van Silverstone, 130kilometer ten noordwesten van Londen. Het circuit is oorspronkelijkgebouwd op een basis voor bommenwerpers uit de Tweede Wereldoorlog.De eerste Formule 1-races werden hier in 1948 gehouden. Het parcoursis (met name de afgelopen 12 jaar) verschillende keren aangepast omde veiligheid van de coureurs te verbeteren en meer gelegenheid voorinhalen te creëren.

Het5,1 kilometer lange circuit heeft 17 bochten (waarvan 10 naar rechts)in een gebalanceerde mix van langzame en snelle bochten, afgewisseldmet snelle rechte stukken.

Hoewelde Britse Grand Prix al tientallen jaren in Silverstone wordtgehouden, was de plaats op de Grand Prix-kalender met ingang van 2010lange tijd onzeker, nadat het lopende vijfjarencontract wasafgelopen. Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft de organisatieaangespoord om de standaarden van het circuit aan te passen aan hetniveau dat van moderne circuits verwacht mag worden. Hierop werd in2007 een aanzienlijke investering van £25 miljoen gedaan om nieuwetribunes, pitsvoorzieningen en een ontwikkelingscentrum te bouwen.

Dankzijde aanwezigheid van Britse coureurs zoals ex-wereldkampioen LewisHamilton zal de Britse Grand Prix waarschijnlijk al ruim vóór hetGrand Prix-weekend uitverkocht zijn. Zorg dat u uw tickets op tijdbestelt, zodat u verzekerd bent van een goede plek bij deze spannenderace.

FBEEPIT_f1silverstone

 

Aanmelden voor onzenieuwsbrief.
aanmelden
afmelden
Betaling via
Neo Interactive
mobile versie | klassieke versie