Informatieover het circuit

DeHongaarse Grand Prix wordt verreden op de Hungaroring in Mogyoród,vlakbij de hoofdstad Budapest. De eerste Formule 1 Grand Prix werdhier in 1986 gehouden, nadat het circuit in een recordtempo binneneen jaar was aangelegd. De Hongaarse Grand Prix was de allereersteF1-wedstrijd die gehouden werd achter het toenmalige IJzeren gordijn.Omdat het circuit in een natuurlijk dal ligt, is vanuit elk puntlangs de baan zo'n 80% van het circuit zichtbaar.

Het4,4 km lange circuit heeft 16 bochten en is de afgelopen 20 jaarenkele malen aangepast om de inhaalmogelijkheden te verbeteren. Hetcircuit heeft een indeling die doet denken aan het stratencircuit vanMonaco. De opvattingen van de coureurs over de Hungaroring zijnverdeeld. Velen hebben het circuit hun liefde verklaard, waaronderAyrton Senna, Nigel Mansell, Michael Schumacher en Fernando Alonso,terwijl anderen het parcours (en de Hongaarse Grand Prix) te traag,te heet en te veeleisend vinden.

Desondanksis de Grand Prix van Hongarije meestal een van de spannendste enincidentrijkste races van het seizoen, waarin ook de kleinere teamseen goede kans op een podiumplaats maken.

DeGrand Prix wordt gehouden in de eerste week van augustus, vlak voorhet grootste muziekfestival in Centraal-Europa: het Sziget Festival,dat in het centrum van Budapest plaatsvindt. De combinatie van detwee evenementen maakt deze Grand Prix tot de ideale bestemming vooreen korte zomervakantie. Bestel uw F1-tickets vandaag nog!Aanmelden voor onzenieuwsbrief.
aanmelden
afmelden
Betaling via
Neo Interactive
mobile versie | klassieke versie