Informatieover het circuit

DeBraziliaanse Grand Prix wordt gehouden in een buitenwijk van SaoPaulo op het circuit Autodromo Joe Carlos, dat vernoemd is naar eenBraziliaanse F1-coureur. Dit circuit, beter bekend onder de oude naamInterlagos, werd in 1936 aangelegd toen de landeigenaren besloten dathet terrein beter geschikt was voor een racebaan dan voor woningen.De oorspronkelijke naam Interlagos hangt samen met de ligging tussentwee kunstmatige meren. Op het oorspronkelijke circuit konden decoureurs wel 20 seconden de maximumsnelheid aanhouden. Vanwege derisico's die hiermee gepaard gingen werd het parcours aangepast.

Ook nade ingrijpende aanpassingen in 1990 heeft het huidige 4,4 kilometerlange circuit nog altijd een bijzonder lang stuk dat op topsnelheidgereden kan worden, ondanks hoogteverschillen en enkele (snelle)bochten. Veel coureurs vinden Interlagos een interessant circuitvanwege de heuvelachtige ondergrond, die hoge eisen stelt aan decoureurs en de kracht van de motoren.

Defaciliteiten van Interlagos, de organisatie van de race en dealgemene veiligheid werden vaak bekritiseerd. Om de situatie teverbeteren is in 2007 een grootschalige renovatie uitgevoerd. Hetasfalt werd volledig vervangen, zodat het baanoppervlak nu veelegaler is. Bovendien zijn er nieuwe tribunes gebouwd en werd deingang tot de pitstraat veiliger gemaakt.

Het F1Kampioenschap van 2007 was ongetwijfeld een van de spannendste ooit.Het beslissende moment was dat Kimi Raikkonen de titel pakte nadathij tijdens de race op Interlagos een achterstand van 7 puntengoedmaakte. Bestel uw tickets voor de Braziliaanse Grand Prix optijd, zodat u dit jaar hopelijk getuige kunt zijn van eenzelfdespannende ontknoping.Aanmelden voor onzenieuwsbrief.
aanmelden
afmelden
Betaling via
Neo Interactive
mobile versie | klassieke versie