Informatieover het circuit

DeGran Premio de España Telefónica wordt gehouden in Montmelo,vlakbij Barcelona in Spanje. Het circuit is sinds de aanleg in 1991een vast onderdeel van de Formule 1 Grand Prix-kalender. Het 4,7kilometer lange circuit is een van de best ontworpen circuits van deafgelopen tijd en heeft 8 linksdraaiende en 5 rechtsdraaiendebochten.

Ditis een van de zeer weinige circuits waar speciale testsessies wordengehouden. Zowel de coureurs als de technici kennen elke uithoek vanhet circuit daarom op hun duimpje. Sommige critici stellen dat deteams dermate vertrouwd zijn met het circuit, dat er tijdens de racesniet veel meer gebeurt. Ondanks deze kritiek is het circuit elk jaarhet toneel van een spannende en gedenkwaardige race. Neembijvoorbeeld de allereerste overwinning van Michael Schumacher voorScuderia Ferrari (in 1996), en de keer dat tienduizenden deoverwinning vierden van Fernando Alonso, die als eerste Spanjaard deGran Premio de Catalunya op zijn naam bracht (in 2004).

Voorde toeschouwers is de Elf-bocht een van de beste plaatsen om de GrandPrix te volgen, omdat dit een van de weinige gedeelten van de baan iswaar de coureurs elkaar kunnen passeren. De laatste twee bochten,bekend onder de naam New Holland, vormen de grootste uitdaging voorde coureurs.

Alseen van de belangrijkste culturele hoofdsteden van Europa isBarcelona natuurlijk een extra reden waarom deze Grand Prix meestalal lang van tevoren is uitverkocht. Wees op alles voorbereid en schafvandaag nog uw F1-tickets aan.Aanmelden voor onzenieuwsbrief.
aanmelden
afmelden
Betaling via
Neo Interactive
mobile versie | klassieke versie